Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

ΑΡΘΡΑ


 

• Το άρθρο με τίτλο "Πλατεία ή Τραπεζαρία", δημοσιεύθηκε στη εφημερίδα Εβδόμη ,13/1/2018. Αφορά τις χρήσεις γης στη Βούλα .

    Διαβάστε εδώ 


ΕΝΤΥΠΑ


 

  • Όπως είναι γνωστό η Εναλλακτική Δράση έχει ξεκινήσει την έκδοση βιβλίων και εντύπων με περιεχόμενο την Άμεση Δημοκρατία, την Αυτοδιαχείριση και τον Κοινοτισμό, γιατί πιστεύουμε ότι η εφαρμογή των αξιών αυτών όχι μόνο  είναι  επιτακτικά αναγκαία στην εποχή μας, αλλά κυρίως γιατί, κατά την άποψή μας, αποτελεί μονόδρομο στα σημερινά αδιέξοδα και την πρωτόγνωρη κρίση που βιώνει ο παγκόσμιος νεοφιλελεύθερες καπιταλισμός. Ήδη έχουμε εκδώσει το βιβλίο Buen Vivir (Μπουέν Βιβίρ) του Βολιβιανού στοχαστή Fernando Mamani και το έντυπο της Ομοσπονδίας Ιθαγενών Γυναικών της Αργεντινής, “Γυναικείο Κίνημα και Buen Vivir“. 

 • Σήμερα 17/12/2020 είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έκδοση του βιβλίου «Αυτοδιαχείριση και Επανάσταση» του Αργεντινού Πανεπιστημιακού, συναγωνιστή και φίλου της Εναλλακτικής Δράσης, Αντρές Ρουτζέρι. Ένα βιβλίο που σε 290 σελίδες ο συγγραφέας προσεγγίζει με τη δική του ιδιαίτερη και διεισδυτική ματιά τα εγχειρήματα της αυτοδιαχείρισης στη νεότερη ευρωπαϊκή ιστορία, από την αρχή της βιομηχανικής επανάστασης μέχρι το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και σε σημαντικά ιστορικά γεγονότα,  ανάμεσα στα οποία είναι η Κομμούνα του Παρισιού (1871), η Ρωσική Επανάσταση (1917), η Γερμανική Επανάσταση (1918-1923), η Κόκκινη Διετία στην Ιταλία (1919-1920), η Ισπανική Επανάσταση (1936-1939) κ.α. 

   Εμείς, διαβάζοντας το βιβλίο «Αυτοδιαχείριση και Επανάσταση», νιώσαμε την αισιοδοξία των ιθαγενών της Λατινικής Αμερικής, που με τόσο ζωντανό τρόπο αποτυπώνει στο έργο του «Buen Vivir» ο Βολιβιανός στοχαστής   Φερνάντο Μαμάνι: «estamos en la era de Pachakuti y todo va a cambiar» (βρισκόμαστε, στην εποχή του Pachakuti, και όλα πρόκειται να αλλάξουν). Pachakuti (Πατσακούτι) για  τους ιθαγενείς σημαίνει περίοδος μεγάλων αλλαγών.     Και όταν τελειώσαμε την ανάγνωση μας κυρίευσε η αισιοδοξία για τη  μεγάλη αλλαγή που φέρνει η αυτοδιαχείριση, και η ελπίδα ότι  πλησιάζει ο καιρός που η αναγκαιότητα για την αλλαγή αυτή  θα γίνει συνείδηση. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να μεταφράσουμε και να εκδώσουμε το βιβλίο.   

  Είμαστε σίγουροι και σίγουρες ότι την ίδια αισιοδοξία θα νιώσουν και οι αναγνώστες και αναγνώστριες του βιβλίου. Και ευχόμαστε  η συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας για την εφαρμογή της αυτοδιαχείρισης  να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το 2021. Πολύ περισσότερο που στη χρονιά αυτή θα έχουμε την ευκαιρία οι πολίτες στη χώρα μας, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, με το επικείμενο ταξίδι των  Ζαπατίστας, να γνωρίσουμε από πρώτο χέρι εμπειρίες από ένα κίνημα και ένα λαό, που ζει με αυτοδιαχείριση και αυτονομία για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια.  

Για να έχουν οι φίλες και οι φίλοι μια πρώτη περιληπτική εικόνα του περιεχομένου του βιβλίου επισυνάπτουμε το κείμενο που έγραψε για την ελληνική έκδοση ο ίδιος ο συγγραφέας.  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Η εκδοτική ομάδα της Εναλλακτικής Δράσης.   

ΥΓ Λόγω των γνωστών περιοριστικών μέτρων αυτή την περίοδο είναι δύσκολο να φθάσουν τα βιβλία σε βιβλιοπωλεία ή άλλα στέκια. Για το λόγο αυτό οι φίλες και οι φίλοι που επιθυμούν να προμηθευθούν το βιβλίο, ή για να το διαβάσουν οι ίδιοι/ες, ή για να το κάνουν δώρο ενόψει των εορτών θα πρέπει να επικοινωνούν τηλεφωνικά με την κ Άννα Καλουμένου στο  τηλέφωνο 6944207403 


 

•Εναλλακτικός τουρισμός στο Άμπρουτσο (Ιταλία) Διαβάστε το έντυπο (εδώ)


•Περιληπτική ιστορία της Αρχαίας Βούλας (Δήμος Αλών Αιξωνίδων) Διαβάστε το έντυπο (εδώ)

 

 Όποιος θέλει να φτάσει στην πηγή πρέπει να πάει κόντρα στο ρεύμα 

 Όταν πολεμάς για  τη  Λευτεριά , είσαι  κιόλας   Λεύτερος   -  Ν. Καζαντζάκης

“Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας”

Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)  

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?